Altijd onderweg voor u, en dat al 90 jaar!


Transportbedrijf Bosman is begonnen in juli 1929 in Gaanderen (Achterhoek, regio Doetinchem). Eerst met het vervoeren van vee en agrarische producten, voornamelijk in de Achterhoek en de provincie Gelderland. Hiervoor werd er voornamelijk langs de boeren gereden om het vee op te halen voor de markt. Na de markt bracht Bosman het vee naar de verschillende nieuwe eigenaren. De veelal regionale ritten werden gelang de jaren dertig werden in deze vormen voortgezet en verder uitgebreid.

                  

Direct na WOII en met name de jaren vijftig waren de jaren van de opbouw en werden diverse merken vrachtwagens aangeschaft. Zo kwamen de merken Chevrolet, Ford, Saviem, Bedford en Man. In de jaren zestig en zeventig werd voornamelijk DAF gereden en er werd er naast het Veevervoer ook bouwmaterialen- en rondhouttransport bedreven. Hiervoor werden een robuuste Volvo F88 en later een zware DAF 2800 met kraan en tandem-asser aanhanger aangeschaft. Het veevervoer werd door een aantal vaste combinaties uitgevoerd en het vervoer van bouwmaterialen werd steeds verder uitgebreid. Specialisatie door middel van de aanschaf van zware kranen, mobiele heftrucks heeft er voor gezorgd dat diverse opdrachtgevers die destijds hebben gekozen voor Bosman, nu nog klant zijn!

          

In de tachtiger jaren stroomde langzamerhand de derde generatie het familiebedrijf binnen. De bedrijfsvoering werd vervolgens voortgezet door deze generatie die op dit moment nog steeds actief is. Van het veetransport heeft Bosman geruime tijd geleden volledig afscheid genomen.

            

Door de expansie van transportactiviteiten en opdrachtgevers is Bosman blijven zoeken naar uitbreiding van materieel en mensen. Dit heeft begin 2005 geresulteerd in de overname van Transportbedrijf Hollink B.V. te Haaksbergen. Naast een drietal trekkers en tweetal combinaties zijn ook diverse "speciaal transport" eenheden overgenomen. Inmiddels zijn al deze vrachtwagens reeds vervangen door nieuwe.
 
          

Daarnaast heeft Bosman medio 2006 ook de transportactiviteiten van Van Dam Verhuizingen & Transport te Terborg (Gelderland) overgenomen. De hele transporttak, bestaande uit een drietal combinaties en enkele laad- en lossystemen is overgegaan naar Bosman.

                           

Momenteel beschikt Bosman over een modern wagenpark welk voldoet aan de actuele eisen en normen. Het werkgebied concentreert zich op Nederland, Duitsland, België, maar ook verzorgen wij met enige regelmaat transporten van en naar Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Italië.